top of page

Om och hur

Håkan Sjöström AB är ett branding- och designföretag som hjälper mindre och medelstora företag att synas på rätt sätt. Corporate identity, logotyper, grafiska koncept och formgivning baserad på gedigen analys av marknad målgrupp och affärsmål. En liten organisation (jag och mitt nätverk) gör processen från analys till färdig design enkel och smidig. Korta beslutsvägar och ett minimum av möten ger större möjlighet att göra det vi verkligen vill – skapa fantastisk design som hjälper våra kunder i sin affär.

 

Vill du ha den stora designbyråns kunskap och kreativitet men inte nödvändigtvis betala för den stora byråns administration och kringtjänster – då har du antagligen kommit rätt.

 

Ta en titt på vad jag gjort för några andra uppdragsgivare. Gillar du vad du ser tycker jag att du ska höra av dig. 

Det här kan jag göra för dig

 

Brand Design.

Corporate identity, logotyp, typografi, färger, bildmanér och allt som gör att ditt företag uppfattas på det sätt vi vill att det ska uppfattas. Kommunikations- och varumärkesstrategier för att nå långsiktiga affärsmässiga mål.

 

Kommunikation

Det slutar sällan med en grafisk profil. När grunden är lagd är det dags att börja kommunicera. Har du behov så kan jag hjälpa dig med det också. Det kan vara allt från hur reklampennorna ska se ut till butiksmaterial, förpackningar och kampanjer i digitala och andra medier. 

 

 

Så här går det till

 

Arbetsprocess

1.  Analys och strategi. Det är viktigt är att lägga en solid grund för arbetet, en strategi.
Vad vill vi uppnå, hur ser marknaden ut, målgruppen? Vi formulerar en varumärkesplattform. Med ett bra förarbete är möjligheten att lyckas oändligt mycket större. Allt sammanfattas i en kreativ brief.

 

2. Idéfas. Med förarbetet som grund börjar det kreativa arbetet. Först en bra idé. Därefter arbetar vi fram ett eller flera mood-board som visar riktning. Efter beslut om riktning letar vi bra uttrycksformer som realiserar idén. 

 

3. Produktion. Med godkända skisser sätter vi igång att producera. Det kan vara logotyper i olika format, en designmanual med guidelines och allt annat som kan behövas.

 

Det här brukar det kosta

 

Jag arbetar i princip uteslutande med fasta priser. Du vet alltså vad det kommer att kosta innan vi sätter igång. Varje projekt är unikt men kostnaden brukar landa på en av de här tre nivåerna beroende på hur omfattande uppdraget är:

 

50 tkr.

En grundläggande grafisk verktygslåda. Logotyp i alla dess format och former tillsammans med andra grafiska element som exempelvis ett mönster och en färgpalett. En enklare manual för logotypens användande.

 

100 tkr

Här tar vi ett lite större tag. Större fokus på strategi och förarbete. En mer omfattande designmanual med till exempel utförliga typografiska riktlinjer, bildmanér med mera.

 

200 tkr

Utöver ovan gör vi en genomarbetat kommunikations- och varumärkesplattform. Kanske behövs ett nytt namn på företaget. Vi tittar på brandingstrukturer och namngivning av produkter och tjänster. Vi utarbetar värdeord, bestämmer tonalitet i texter och bilder. Vi skissar på idéer som kan användas i framtida kommunikation. Paketering av varor och tjänster med mera.

 

Men kan en enmansbyrå verkligen vara bra på allt?

 

Ja, jag vågar påstå det. Med lång erfarenhet (då pratar vi runt 35 år) som kreatör i den här branschen så behärskar jag det mesta. Grunden är idén. Resten är hantverk, formgivning, själfulla texter, illustration och foto.

 
Håkan Sjöström

Mångårig erfarenhet som kreatör på ett antal välrenommérade reklambyråer. Har arbetat som ansvarig kreatör för uppdragsgivare inom såväl snabbrörliga konsumtionsvaror som tjänster och samhällsinformation.


 

Är belönad i bl a Guldägget, New York Festivals, Guldnyckeln, Svenska Designpriset, Publishingpriset och Graphis (Gold).

Som fotograf har jag haft ett flertal utställningar i Sverige, Italien, Schweiz och USA.

 

Driver sedan 2002 Håkan Sjöström AB.

Org. nr. 556563-2857

Exempel på nuvarande uppdragsgivare

Forsen, ICA Handlarnas Förbund, Dialect, Sensum,
Per Kvadrat. ICA Kvantum Solna C, ICA Roslagstull.

Hawk_jann.jpg
Håkan Sjöström
VD och kreatör

h@hakansjostrom.com

+46 733 66 20 51

bottom of page