top of page

FOTOGRAFISK PORTRÄTTERING

Experiment och projekt.

Man vaknar mitt i natten och tänker – det måste jag testa. Det innebär ofta mer jobb än vad det är värt. Men ganska kul ändå. Här är några sådana projekt och idéer.

Utsläpp

Utsläpp är ett konstprojekt jag höll på med i många år. Idén var att plocka skräp utefter motorvägar och sedan ta in skiten i studion. Jag försökte hitta skönhet i det som betraktades som skräp. Projektet fick en del uppmärksamhet, bland annat på en konstutställning på billboards i Los Angeles.

Fragment

Idén med bildserien var att försöka fånga ett tidsförlopp i en enda bild. En promenad i en trappa, en tunnelbana som kommer in på en station osv. Jag delade upp tiden i fragment och satte ihop dem till en bild. Det var nog bara jag som tyckte att det blev ganska bra.

Lära av mästarna

Man har sina idoler och är det några man ska lära sig av så är det väl dom. Jag tar porträtt som världens bästa fotografer har gjort och så plankar jag dem rätt av med mig själv som modell. Kul och lärorikt.

Irving Penn är väl husguden för de flesta fotografer. Här har jag plankat hans porträtt av Marcel Duchamp.

Fotografen Dan Winters är en man att hämta inspiration från. Här har jag gjort mer än så. Plankat och snott hans porträtt av Tom Hanks.

Fotografen Platon tar rasande fina porträtt. Han hade De Niro framför kameran. Jag hade bara mig själv.

Fullkomligt älskar Nadav Kanders porträtt av Simon Russel Beale. Inte helt lätt att planka men jag kom väl hyfsat nära?

bottom of page